Zangschool Annette

Zangcoach Annette geeft zangles in popmuziek en leert je op een moderne toegankelijke wijze zingen.


De lessen zijn laagdrempelig en voor iedereen, niet te veel moeilijke termen maar duidelijke taal. Zingen wordt vaak als zweverig gezien maar bij Annette is dat niet het geval. Zingen is niet alleen voor tieners, zoals weleens gedacht wordt, maar kinderen vanaf een jaar of 7 tot mensen die de 70 gepasseerd zijn kunnen komen zingen. De lessen worden ook op de wensen van de leerlingen aangepast. Dus er zijn nooit liedjes verplicht om te zingen. Als iemand op les komt om de nummers van zijn of haar band of koor te leren dan werken we daaraan. We gaan wel altijd kijken welke muzieksoort er bij welke stem past. Soms wil iemand alleen rocknummers zingen terwijl de stem veel beter uitkomt in b.v. een meer jazzy repertoire. We bekijken de mogelijkheden en proberen van alles uit. We beginnen altijd met het opwarmen van de stem en doen oefeningen om de juiste zangtechniek aan te leren en te verbeteren.

Aandacht wordt o.a. besteed aan:


* Techniek ademhaling                                        

* Techniek stemgebruik

* Timing

* Dynamiek

* Vibratie

* Houding / Presentatie

* Theorie 


Persoonlijke aandacht is heel belangrijk met zangles, daarom zijn de lessen individueel of met 2 personen mogelijk. De lessen duren een half uur, voor 2 personen een uur. Er worden ook individuele lessen van een uur gegeven. Groepslessen en projecten zijn mogelijk op aanvraag.

 

De zangleerlingen worden begeleid door begeleidings banden, die er in alle genres aanwezig zijn, waardoor iedereen muziek uit kan kiezen, die hij of zij leuk vindt, want je bent nu eenmaal het meest gemotiveerd als je bezig bent met iets dat je echt leuk vindt.

Samen met Muziek Tactiek en Rob v.d. Berg muziek vormen we stichting Popdocenten Collectief Westland en houden we ons bezig met buitenschools project  JamWestland.Dit houdt in dat wij samen bandcoaching geven voor kinderen van 7 tot 21 jaar in het Muziek Centrum Westland (MCW) in Naaldwijk.Deze workshops worden gesubsidieerd door Westland Cultuurweb en zijn daardoor goedkoop.Zie voor meer informatie hierover www.jamwestland.nl

 


Ieder jaar organiseren we een leerlingenavond, waarbij alle zangleerlingen op gaan treden. Deze avonden zijn iedere keer weer een succes en een kroon op de voorafgaande leerperiode. Zie bij de foto’s en video’s van afgelopen jaren.
Kareltje Mahieu, een zangleerling van Zangschool Annette, die hier op de afbeelding staat
was op zaterdag 14 maart 2015 te zien bij de blind auditions van de Voice Kids.
Iedereen draaide voor hem en later was hij te zien bij the battles.

Bandsessie MuziekTactiek, Zangschool Annette en Gitaarlex  11 oktober 2019
Op vrijdagavond 11 oktober vindt er een bandsessie plaats die door de zangschool georganiseerd wordt samen met  MuziekTactiek en Gitaarlex, omdat wij de handen ineen geslagen hebben als onderdeel van Stichting Popdocenten Collectief Westland in kunsten vertonen op het podium! Van 19.30 tot +- 23.00 zullen er de mooiste tokkeltjes, flitsende solo's en groovende baslijnen voorbij komen! Naar al dit moois kun je komen kijken en luisteren in de Pax in Naaldwijk. Ook zal er een leuke popquiz zijn met leuke prijzen te winnen!

Wanneer:  vrijdagavond 11 oktober om 19.30 uur

Waar : Pax in Naaldwijk  Verdilaan 2a

Entree: € 5,- t/m 12 jaar gratis